اهمیت دیدار خویشاوندان
مرحوم شیخ طوسی در کتاب خود حکایت نموده است: روزی منصور دوانیقی امام صادق علیهالسلام را به دربار خود احضار کرد هنگامی که حضرت وارد شد کنار منصور که برایش محلی در نظر گرفته شده بود نشست. پس از آن منصور دستور داد تا فرزندش مهدی را بیاورند و چون آمدن مهدی مقداری به تاخیر افتاد منصور با تهدیدگفت: چرا مهدی نیامد؟ اطرافیان در پاسخ گفتند: همین الان خواهد آمد.
هنگامی که مهدی وارد مجلس شد خود را آراسته و خوشبو کرده بود منصور خطاب به امام صادق علیهالسلام کرد و اظهار داشت؛ ای رسول الله! حدیثی را پیرامون دیدار و رسیدگی به خویشان برایم گفته ای دوست دارم آن حدیث را تکرار فرمایید تا فرزندم مهدی نیز بشنوند .
حضرت صادق آل محمد (ص )فرمود؛ امیرالمؤمنین علیهالسلام از رسول خدا (ص) فرمود :چنانچه مردی با یکی از خویشان خود صله رحم نماید و از عمرش سه سال بیشتر باقی نباشد خداوند متعال آن را به مدت سی سال طولانی مینماید و اگر قطع صله رحم نمود و سی سال از عمرش باقی بود خداوند آن را سه سال میگرداند.
منصور گفت این حدیث خوب بود ولی قصد من آن نبود حضرت فرمود: بلی، پدرم از امیرالمؤمنین و او از رسول خدا روایت نمود صله رحم سبب عمران و آبادی خانه و زندگی است و نیز موجب افزایش عمر خواهد بود گرچه از خوبان نباشد.
منصور گفت این خوب بود ولی منظورم حدیث دیگری است. امام جعفر صادق علیهالسلام فرمود: پدرم از رسول خدا نقل کردهاست که فرمود: صله رحم بازخواست شب اول قبر و محاسبات قیامت را آسان میگرداند و دل مرده را با از بین بردن کینهها و حسادتهاو ناراحتی هازنده و شاداب مینماید. در این هنگام منصور گفت :آری، منظورم همین حدیث بود.
امالی شیخ طوسی، ص ۳۱۶