استعداد جرم زایی فضای مجازی
رایانه و اینترنت و بهرهبرداری از فضای مجازی در زندگی اجتماعی افراد از چنان جایگاهی برخوردارشده که توانسته است بر سراسر زندگی ایشان سایه افکند؛ به گونهای که حتی غیرمتخصصان و افرادی که به صورت غیرحرفهای با رایانه و فضای مجازی ارتباط دارند، با طیب خاطر، هر لحظه مترصد به روز کردن اطّلاعات خود از طریق این فناوریهای پیشرفته و نیز حضور هرچه بیشتر و پررنگتر در این دنیای جدید ارتباطی هستند.
چنین فرآیندی سبب فراهم شدن بستر مساعدی برای تولّد و پیدایش یکسری جرایم شده است که موسوم به جرایم سایبری میباشند.
این دسته از جرایم برخلاف سایر جرمها، جرایمی غیرملموسند که در محیطی غیرفیزیکی، علیه فناوری اطلاعات رخ میدهند.
«غیرملموس بودن» و «ارتکاب جرم در محیطی غیرفیزیکی» به موازات دشواری فرایند کشف محل ارتکاب متأثر از جنبه فراملی این جرایم است. نیروی پلیس را در مسیر مقابله و مبارزه با جرایم یادشده در ابعاد پیشگیری، کشف و کنترل آنها کار بسیار دشواری دارد.
درواقع این تکنولوژی ها به همان میزان که سبب توسعه ارتباطات الکترونیک شده است، در نقطه مقابل، به پیدایش و بسط جرایم جدیدی در فضای بزه خیز نوین، موسوم به فضای مجازی، دامن زده است.
در واقع، در شرایطی که استفاده از رایانه و اینترنت در جوامع، چارچوب متداول و متعارفی پیدا کرده، دقیقاً همانند دیگر حوزههای نوین و نوظهور، مستعدان ارتکاب بزه و قانون ستیزان درپی سوء استفاده از این فناوری در راستای ارتکاب جرایم جدیدی هستند.
تا جایی که بسیاری از جرم شناسان خبر از ایجاد دهکده جنایی مجازی میدهند.
« #دشمنان_آنلاین_مسئولان_آفلاین »